Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Yenikent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0(264)2511016
Belgegeçer : 0264 2511016
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://yenikentkizaihl.meb.k12.tr
Adres : 15 Temmuz Camili Mah. 225 Nolu Cad. 1589 Ada No2 Ayçicek Vadisi üstü Adapazarı/SAKARYA
VİZYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa ve 21.yüzyıl becerilerine sahip fertler olarak yetiştirerek orta öğrenime hazırlamak; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
MİSYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2012-2013 Eğitim Öğreti yılı itibariyle İl düzeyinde yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavları(KDS)´ında henüz ilk yılında genel ortalama puanına göre 242 okul arasında (özel okullar dahil)13. sıraya yerleşmiş olması Yenikent İmam Hatip Ortaokulunun en önemli başarılarındandır.Ayırca Devlet okulları arasında genel ortalamaya göre ilk 3´te İlimiz İmam Hatip Ortaokulları arasında ise ilk sırada yer almış olması diğer önemli başarıları arasında yer alır.

Öğretmen :43
Öğrenci :359
Derslik :26
Atölye-İşlik :1
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :5000
Öğretim Şekli :Normal Öğretim Şekli
Saatler : 09:00/15;10 Ortaokul 09:00/16:00 Lise
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İNGİLİZCE. Okulumuz ortaokul bölünü ingilizce proje sınıfları kapsamıda eğitim vermektedir.
Isınma : Doğalgazlı Kalorifer Sistemi
Servis : Özel servisler mevcut.
Ulaşım : Karayolu araçlarından dolmuş, minibüs ve hususi araçlarla...
Yerleşim Yeri : Okulumuz Sakarya/Adapazarı ilçesine bağlı yeni yerleşim yerlerinden Yenikent diye adlandırılan Camili-1 bölgesinde bulunmaktadır.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : https://instagram.com/yenikentkizanadoluihl?igshid=YzAyZWRlMzg= https://www.facebook.com/Yenikent-K%C4%B1z-Anadolu-%C4%B0mam-Hatip-Lisesi-478437038951115/ İl ve İlçe merkezine uzaklık 15 Km.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : Okulumuzun LGS sınavlarnıda il çapında üst derecede başarıları bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda Karete, gitar, hüsn-ü hat ve masa tenisi kursları yürütülmektedir
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006. TÜBİTAK 2204 A-B Bilimsel etkinliklerine katılım sağlanmaktadır.
Proje Çalışmaları : ERDEM PROJESİ, ERASMUS, ÖNCE NAMAZ, OKU-YORUM, E-TWİNİNG gibi proje çalışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS
Yazdır :